Opozicía: Asadov režim opustili veľvyslanci v SAE a na Cypre

25.07.2012 Celý región

Ammán/Dauha/Moskva 25. júla (TASR) - Sýrsky veľvyslanec v Spojených arabských emirátoch utiekol do Kataru, kam podľa predošlých správ odcestovala aj jeho manželka - sýrska veľvyslankyňa na Cypre. Oznámila to dnes opozičná Sýrska národná rada (SNC).

Lamíja Haríríová a Abdalatíf al-Dabbagh sú ďalšími dvoma sýrskymi ambasádormi, ktorý sa pridali k opozícii voči vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Prvým veľvyslancom, ktorý opustil Asadov režim, bol najvyšší diplomatický zástupca Sýrie v Iraku Nawáf Fáris.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov medzitým obvinil USA z ospravedlňovania terorizmu voči sýrskej vláde a kritizoval západné krajiny, ktoré podľa neho neodsúdili útoky, pri ktorých zabili popredných sýrskych bezpečnostných predstaviteľov blízkych Asadovi.

"To je priame ospravedlnenie terorizmu," povedal Lavrov v reakcii na vyjadrenia hovorkyne amerického ministerstva zahraničných vecí Victorie Nulandovej, ktorá podľa neho povedala, že takéto útoky nie sú pri konaní sýrskej vlády prekvapujúce.

Zdroj: Reuters
 

Vyberte región